Gesztenyerolád

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

    6 tojássárgája,
    12 dkg kristálycukor,
    15 dkg liszt,
    6 tojás felvert habja,
    1/2 kávéskanál sütőpor.

A krémhez:

    10 dkg margarin,
    10 dkg porcukor,
    1 tasak vaníliapuding,
    4 dl tej,
    15 dkg gesztenyemassza.

A töltelékhez:

    35 dkg gesztenyemassza.

A csokibevonathoz:

    kb.20dkg étcsokoládé-bevonó

 



Elkészítés:

6 tojásból piskótatészta-masszát készítek úgy, hogy 6dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg-t pedig a tojásfehérjéhez adok. A piskóta masszát kétfelé osztom. Sütőpapíron egyenletesen elkenem. 180 Celsius-fokos sütőben megsütöm, még melegen felcsavarjuk.

A margarint a porcukorral habosra keverem, a vaníliás pudingport tejjel felfőzöm, majd langyos állapotban a krémhez adom, és a gesztenyemasszát hozzákeverjük.

A piskótalapot kiterítem, leveszem a sütőpapírt, majd a krémmel egyenletesen megkenem. A maradék gesztenyemasszát kisodrom a tészta hosszának megfelelően, ráhelyezem a megkent piskótára, és felcsavarom. Egy órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetem.

Gőz fölött csokoládét melegítek, majd a piskóta roládot bevonom. Kihűlés után felszeletelem.
 Egy kevés olajat a megmelegített csokoládéba öntök, mert akkor a bevont gesztenye rolád külseje szép fényes lesz!

 

 

Hozzászólás

vissza a címoldalra





E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 


nagyikonyhaja.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!